Book tid til forsamtale her

Rideangst

Det er helt naturligt at mærke kriller i maven eller en uro/nervøsitet, når man skal ride på tur eller springe. Det er jo et stort, levende dyr, vi kravler op på ryggen af.

Men når vi får ondt i maven og bliver lammet af skræk blot ved tanken om at skulle ride, så taler vi om generaliseret angst eller panikangst – og rideglæden er væk.

Al angst bunder i følelsen af at have mistet kontrollen.

Så for at genfinde rideglæden er det nødvendigt at få italesat angsten og få den bearbejdet først.

For at kunne opløse angsten og få den revet op med rod, er det nødvendigt at slippe behovet for kontrol, og det gøres let og nemt med de rigtige terapeutiske værktøjer.

Lær hvordan du kan få kontrollen, så du ikke længere er styret af frygten, der hverken vil det ene eller andet, men kun holder dig fra det du længes efter.

Her hos Mental Coach kan vi “nul-stille” det ubehag der ligger i kroppen så du igen bliver ubegrænset som du var før du oplevede en situation der var smertefuld eller ubehagelig, teknikker og værktøjerne Mental Coach bruger kan afhjælpe

  • Mental træne/behandle ryttere med rideangst fra psykiske traumer efter rideulykker eller voldsomme oplevelser.
  • Mentaltræning af ryttere, der grundet vanskeligheder i kommunikationen med deres hest under ridning oplever ridningen som en kamp i stedet for en daglig glæde

Vi har en forsvarsmekanisme der hedder “kamp-flugt-frys” som vi benytter når vi har haft oplevelser der har været ubehagelige. Den del af hjernen der styre dette hedder reptilhernen. Den vil være voldsomt på vagt efter ubehagelige oplevelser og det gør at du ikke får lov at kravle på hesten igen hvis ikke din reptilhjerne stoler på at der er 100% trygt.

Vi kan ved at bearbejde den oplevelse reptilhjernen har reageret på “nul-stille” ubehaget sådan at reptilhjernen kan slappe af og føle sig tryg og du kan føle dig fri og glad på hesten igen.

Rytterne siger

AnneAmy

ANNE KATHRINE KRISTIANSEN GRARUP, 19 ÅR, OM MØDET MED SOFIE – MENTAL COACH

Jeg oplever nogle uheldige fald fra hesten, hvor jeg flere gange slår mig voldsomt og endda den ene gang bliver hentet med ambulance.
Jeg er grebet af angst og er klar til at levere min hest tilbage til den tidligere ejer og har næsten helt mistet modet til at ride.

Min mor kontakter Sofie, som ender med at hjælpe mig. Jeg har haft tre samtaler og Sofie har hjulpet mig med at bearbejde min rideulykke. Hun har givet mig redskaber til, hvordan jeg kom til at ride igen. Allerede efter første samtale, kunne jeg ride helt afslappet. 

Jeg er i dag igen en glad hestepige, som har fået en ny bedste ven i min nye hest, men jeg har også kunnet bruge Sofies værktøjer i andre sammenhænge f.eks. ved fremlæggelser og eksamen.

Generelt har det virkelig hjulpet mig med at blive bedre til at bevare roen og fokus i situationer, hvor jeg før godt kunne blive meget usikker. Havde det ikke været for Sofie, havde jeg helt sikkert opgivet ridning og heste.

CAMILLA BUCH OM MØDET MED SOFIE – MENTAL COACH

I 2010 væltede jeg bagover med en hest og fik åbent ankelbrud og måtte afsted i ambulance. Jeg kommer på hesteryg igen 10 uger senere og har det okay. Jeg tror stadig, jeg er så modig, som jeg var før ulykken og køber en unghest, som desværre får smidt mig af 4 gange, hvor jeg den sidste gang ryger med ambulancen igen. Dette er den sidste dråbe, der får bægret til at flyde over.

Jeg bliver bange. Nej, nærmere panisk. Jeg kan pludselig ikke andet end tænke på alle farer, der kan være forbundet med at ride. Jeg har det så skidt med ridningen, at jeg rent faktisk overvejer ikke at skulle ride nogensinde mere, med en baggrund som hesteejer i ca. 20 år og uddannet dyrepasser samt været igang som beriderelev.

Så er jeg så heldig at møde Sofie til Tika Hestival. Som hurtigt får mig til at tro, der faktisk kan gøres noget ved den måde, jeg har det på.

Camilla

Jeg er af natur et vanvittigt skeptisk menneske, men var også der, hvor jeg var villig til at prøve alt, for ikke at give det hele op.

Jeg ankommer til første time ved Sofie og går derfra med en underlig følelse. Jeg var chokeret over måden, jeg selv havde reageret på under behandlingen. Samt jeg bagefter ikke følte, jeg egentlig havde “fået noget ud af det”. Men alligevel var der noget mod, der ikke havde været der i længe.

Jeg prøvede 6 forskellige heste fra første behandling til den til anden behandling og jeg var helt forandret. Jeg kunne tænke, jeg kunne ride, jeg var glad, jeg havde det ikke skidt og jeg var ikke nervøs eller bange. Det var en vild fornemmelse. Jeg var SÅ glad. Jeg var KAMP stolt og sindssygt glad for, at jeg nu var kommet så langt, at jeg kunne ride mig ud af problemerne. Ikke bare sidde passivt deroppe. Det er den FEDESTE fornemmelse for mig at opleve igen.

Jeg kan kun VARMT anbefale Sofie. Hun er knalddygtig til det, hun laver og den mest søde og behagelige person at betro sig til. Når hun har kunnet hjælpe mig, er jeg sikker på, hun kan hjælpe alle.

“Der findes 2 typer mennesker; dem, som finder på undskyldninger og dem, som tager ansvar”